?

Log in

No account? Create an account
 
 
01 March 2015 @ 10:42 pm
Jídlo první  
Snídaně: jablko, mrkev, ořechy (+med, skořice, rozinky)
Svačina dopoledne: sušené švestky a ořechy
Oběd: brokolice s česnekem a nízkotučným sýrem
Svačina odpoledne: bílý jogurt s medem a špetkou skořice
Večeře: salát z červené řepy

No, to by i šlo. Až na tu večeři teda. :)
Tags:
 
 
Místo usídlení: na koberci
Nálada: nervousnervous
Poslouchám: Queen
 
 
 
mr_champthornmr_champthorn on March 1st, 2015 11:15 pm (UTC)
I ty, Brute?
Alice Stronghold: Pusheenspiritofdream on March 2nd, 2015 07:36 am (UTC)
Nedá se svítit. :)
mr_champthornmr_champthorn on March 2nd, 2015 11:34 am (UTC)
Aha, sorry, teď jsem si přečetl, že jsi v tom jako oběť, beru zpět :D

Každopádně žena si tím už prošla a kolegové v práci to drží jako detox a oboje mělo dost úspěch. Ale teda já bych to nedal, protože z té řepy se mi zvedá kufr jen co ji ucítím.
Alice Stronghold: Pusheenspiritofdream on March 2nd, 2015 04:54 pm (UTC)
Mi povídej, včera se vařila dvě hodiny, a i když ji polovička vařila s perníkovým kořením, aby nesmrděla, stejně mi smrděla. Pořád si říkám, že v tom salátu z řepy nebude jenom řepa, že tam bude i něco, co totálně přebije její nechuť. Ale kdo ví.
ebzenkaebzenka on March 1st, 2015 11:34 pm (UTC)
Ty js tak strašně statečná a zásadová. Moc ti fandím.

Tři podotknutí:
1) to, že tam není žádný maso, je naschvál? Ostatní je OK, ale řekla bych, že to je sakra málo bílkovin. I když předpokládám, že to jen ty první dny a pak to bude stoupat, ne?
2) jakoukoliv kořenovou zeleninu výrazně chuťově vylepšíš, když ji dlouho, pomalu a trpělivě opékáš na pánvi. Celer tím ztratí část té typické celerové chuti. Ale chce to opravdu dlouho, až mají kousky hnědé tvářičky. Moje známá takhle dělá výtečnou celerovou pomazánku, a nikdo ji neumí tak dobře, protože nemají trpělivost stát u plotny a opékat.
3. Mám prima recept na carpaccio z červené řepy, chceš? V podstatě je to trvanlivý salát. Já mám tedy ráda červenou řepu i tak, ale tohle bylo chuťově opravdu prima. Jen nevím, jaká jiná omezení máš, třeba nebude marináda splňovat podmínky diety, ale jestli bys chtěla, najdu ti ho.
Alice Stronghold: kitchen witchspiritofdream on March 2nd, 2015 07:37 am (UTC)
Smím jíst jenom to, co je v plánu, nemám tušení, jestli tam někde figuruje cosi smaženého. :)
Jinak ano, první týden je bezmasý, další tři už mají i masíčko. Krůtí a kuřecí.
ebzenkaebzenka on March 2nd, 2015 09:11 pm (UTC)
Nepsala jsem nic o smažení (tj. úpravě v horkém tuku). Mluvila jsem o opékání, to se dělá nasucho nebo téměř nasucho, já maximálně pánev vytřu mastným papírem, protože nemám nepřilnavou. Kdyby mi někdo cpal všechno vařené, taky bych nebyla nadšená, jsem odpůrce vařené zeleniny. Zato nasucho dobře opečenou a pak lehce podušenou s trochou vody ji ochotně sním, protože to opečení jí vezme tu zemitou pachuť.

Kromě perníkového koření zkus provensálské bylinky nebo jen tymián. Ty mi kořenovou zeleninu a červenou řepu vůbec taky výrazně vylepší. A okyselit! Nějakým jemnějším octem.

Alice Stronghold: Fluffle puffspiritofdream on March 3rd, 2015 06:41 pm (UTC)
Asi tě budu velebit a vynášet do... no do schodů ne, ale chápeš, ne? :) Zkusila jsem ten humus naprudko opéct na nepřilnavé pánvi. A ono se to dá jíst! Ba dokonce bych byla schopná říct, že je to dobré. Nevím, kolik důležitých dietních látek jsem tím zabila, ale je mi to jedno. Buď budu jíst tohle, nebo nic, takže raději tohle. :)
ebzenkaebzenka on March 3rd, 2015 07:39 pm (UTC)
Fakt pomohlo? haleluja. Já takhle naučila svoje děti jíst všechnu zeleninu. Kdybys je viděla, jak se rvou o poslední lžíci kapusty, myslela bys, že máš halucinace (ale je fakt, že tu nemají samotnou jen tak nasucho, ale s masem a vejcem).

Tak doufám, že další dny k tobě dieta bude milosrdnější.
Ianto Jonesiantouch on March 2nd, 2015 08:31 am (UTC)
Chuťově nic proti, ale asi bych umřel hlady. :-D
Alice Stronghold: Pusheenspiritofdream on March 2nd, 2015 04:53 pm (UTC)
Člověče, já to vůbec nemůžu sníst!
Snídani ze dvou mrkví, dvou jablek a 50g ořechů jsem jedla od osmi do jedenácti, tak nějak vždycky, když se do mě trochu vešlo, tu brokolici k obědu jsem měla i ke svačině.
A teď si jdu dát jogurt, anžto mám dojem, že večeře se moc nenajím. :D