?

Log in

No account? Create an account
 
 
30 January 2015 @ 08:55 pm
Experimentální oběd  
Tip na skvělý oběd:
Pořiďte si zelené těstoviny. Nejlépe tyhle:


Uvařte je běžným způsobem v běžné vodě a mezitím si na ně připravte dýňovou omáčku.
1-2 dýně dle chuti
cibule
česnek
(slaninu, pokud papáte)
(100ml bílého vína, pokud pijete)
200ml zeleninového vývaru
50ml smetany
sůl, pepř, muškátový oříšek na dochucení
trošku petrželové natě a parmazán na podávání

Nejdřív uduste cibuli (se slaninou), po pěti minutách přidejte na jemno nakrájený česnek, potom kousky dýně, lehce opražit, (zalít vínem, chvíli vařit), zalijte vývarem a vařte, dokud dýně nezměkne, poté dochuťte solí, pepřem, oříškem, rozmixujte velmi zlehka, aby zůstaly ještě nějaké kousky dýně, přilejte smetanu, lehce provařte a máte hotovo.
Nandejte si hnízdo zelených těstovin, zalejte oranžovou omáčkou, posypte špetkou petržele a zasypte parmazánem.
Maso není potřeba, ale nemusí chybět, pro dochucení je taky zajímavé přidat opražená dýňová semínka.
Garantuju, že je to boží.
Tags:
 
 
Místo usídlení: Stockholm
Nálada: hungryhungry
Poslouchám: krasobruslení
 
 
 
Alice Stronghold: kitchen witchspiritofdream on January 30th, 2015 08:28 pm (UTC)
Olizuji se ještě teď. Omáčka zbyla, nudle ovšem už ne, takže se musíme smířit s obyč kolínky. :D
ebzenkaebzenka on January 31st, 2015 01:01 am (UTC)
Tak mi trochu nechte, já jsem v sobotu na PragoFestu a můžete mi v kastrůlku donést. :-)