?

Log in

No account? Create an account
 
 
29 September 2015 @ 03:27 pm
Džemování  
Dnes jsem učinila food objev. Někdy od března, od té zlé ošklivé zlé diety, se víceméně intenzivně zajímám o to, co jím. Ne že bych si nedopřála, ale nevím, proč bych třeba místo masa měla mít podíl masa jenom 60 %, když můžu mít 98 %. Před nedávnem jsme s talí četly dost hnusně zajímavý článek o glukózovo-fruktózovém sirupu, který se nyní využívá jako umělé sladidlo do úplně všeho, co je sladké. Je laciný, snadno se vyrábí a je sladší než cukr. Tak v čem je problém? V těle se velmi rychle přeměňuje na tuky, dlouho se spaluje a ukládá se. Takže pokud máte pocit, že po sladkém se tloustne, je to pravda.
No a od jisté chvíle se tomu sirupu snažím vyhnout, moc to nejde, protože je opravdu skoro ve všem.
Dneska jsem se snažila koupit džem. V sérii různých výrobků od obyč až po extra je sirup hlavní složka, ještě před ovocem a cukrem. A pak náhle spatřilo oko mé objev. Super nabídka, džem méně sladký. Jeho složení - ovoce, želírovací látka, cukr. Toť vše. Méně sladký znamená žádný sirup. Takže tak, jak by měl džem chutnat.
Tak si říkám, že je to vlastně dost špatnej vtip.
 
 
Místo usídlení: gauč
Nálada: thoughtfulthoughtful
Poslouchám: The Simpsons
 
 
 
Alice Strongholdspiritofdream on September 29th, 2015 08:26 pm (UTC)
Pokud vím, tak stévie je myšlená jako náhradní sladidlo. Dangiin tatínek ji musí kvůli cukrovce. Ale cpát to do všeho je zcela irelevantní.